söndag, juli 30, 2006

Vi startade i går morse vid 9-tiden och var framme hos Henrik 19.30. Efter vägen stannade vi ett par gånger och gick några skogs promenader. Dessutom stannade vi till hos min före detta arbetskamrat Robert Planeskog som numera bor i Arbro och fick lite lunch. De 65 milen gick jätte bra. Chili är verkligen en bra bilåkar hund. Idag åker vi vidare mot Växjö och Henrik och Anna åker med oss. Det är lite kortare idag vilket känns skönt och så är vi fler som kan köra. So long!

fredag, juli 28, 2006

Kursdagar i Krok

En nyvaken liten tjej efter första tält natten.
Hur mysigt som helst att sova brevid matte och få gosa in sig sovsäcken.

Stående fågelhunds träning kräver att man är stor nog för att klara alla moment. Chili är för liten än, men det var hur nyttigt som helst för matte att se alla moment av träning som vi har framför oss. Det kommer inte att bli lätt men det verkar sååå roligt:)

Det måste vara en av de vackraste hundkurser man kan gå! Kallsjön och Åreskutan i bakgrunden.

Kan man inte vara med och träna med de stora hundarna så finns det alltid annat att göra. Chili har det verkligen inte gått någon nöd på under de här dagarna. Det var nog rena rama paradiset för en valp:) Här leker hon med styvsystern Bleika. Dessutom har hon fått lära sig att stora hundar inte alltid gillar små valpars upptåg. Då kommer man skrikandes med svansen mellan benen och tycker att världen är fruktansvärd. Men sånt är livet Chili!

Alla hussar och mattar hade det också mycket bra. Kvällsdopp i dammen med bastubad och vedeldad tunna är en mycket bra avslutning efter dagens hårda träning. Därefter underbart god middag. Stort tack till Kina och Lennart för dessa dagar! Vi kommer tillbaks nästa år då Chili är stor nog för att delta i träningen. LÄÄÄNGTAR!




måndag, juli 24, 2006

Båt premiär!

I morse vaknade jag redan kl05.00 för jag hade på känn att det skulle bli nåt skoj idag. Jag försökta med alla medel få matte att skynda på frukost och promenad så att vi skulle kunna ge oss iväg på vad det nu var vi skulle göra. Men jag fick vackert vänta. (hon är så nedrans trött på mornarna min matte)

Vi hamnade i Hedeviken och där bodde Mella (t.hö) och Tornado (t.vä) Det var mest Mella och jag som lekte för Tornado hade fullt upp med att stå på bryggan och titta på fåglar. Hon gillar nog dessutom inte våra barnsliga lekar. Mella och Tornado är är Engelska settrar så de kan man väl kalla mina "kusiner"

Jag fick åka båt för första gången idag, vilket inte började särskilt bra för när jag skulle i båten som plumsade jag i vattnet mellan båten och bryggan. Men jag blev snabbt uppfiskad:) Mella och Tornado spanade på fåglar hela tiden. Ok att fåglar är skoj... men inte så skoj!!!Så jag passade på att sova istället. Ganska korkat att sova bort litt livs första båtfärd men jag var ju trött ju! Sen hade jag nya krafter och kunde ha vattenkrig med Mella. Jag tror jag börjar gilla det där med vatten faktiskt trots att jag höll på att drunkna idag när jag skulle i båten.

I morgon ska vi åka till Krok (mitt föräldrar hem) på kurs för stående fågelhundar. Fasten jag bara är valp ska vi få vara med. Matte tror inte att jag kommer att kunna vara med så mycket men jag ska minsann visa dom att jag kan!

Så vi hör väl av oss igen när vi befinner oss vid en dator igen.

söndag, juli 23, 2006

Har varit på badsemester förut oxå!

Ja, det var ju inte första gången jag var på badsemester kom jag på. Jag var ju till Vansbro också 9 juli men då var det mest matte som badade. Hon såg inte klok ut i sina konstiga kläder men jag önskade henne lycka till ialla fall. Sen gick jag till bilen och la mig och sov så jag missade nästan hela spektaklet. Men matte var nöjd och glad när hon kom tillbaka med diplom och medalj och sen kördes det rally hem för att hinna se fotbolls VM-finalen. Det var riktigt skönt att sova när det gick så fort på vägarna så jag sov hela vägen förutom när jag blev hungrig, då ylade jag minsann till mig lite käk.

Sol o badsemester!

Till att börja med fick matte bära i mig för jag tycker att det känns jobbigt att behöva i något som är så vått och kallt. Men sen kom jag på att det faktiskt svalkade ganska skönt och kändes bra efteråt så nu vågar jag gå i själv. Har till och med simmat en liten sväng. Imponerande va!
Det var ruskigt varmt ute på Rödön idag så man blir helt slut men när det inte finns mer att tugga på eller nosa efter så är det ju bara att slumra till en stund. Det gjorde ju matte hela tiden.
Två nybadade super pinglor!

lördag, juli 22, 2006

Toksnygg!

Bara en underbart kul bild på Chilivippen!

Kompisar!

Karins Gordonsetter "Visa" o "Chili"
Barbros två "Flatar" tyckte verkligen om att leka med lillan.
Chili har hunnit få många nya lek kompisar. De flesta är mycket större och äldre men det bryr hon sig inte så mycket om. Försiktig och tuff på samma gång... och uthållig. Phu! Hon verkar kunna hålla igång hur länge som helst.

Att åka bil!


Första bilresan var rena rama plågan men Chili kom snabbt underfund med att det funkade riktigt bra att sova under bilfärderna...zzzz... Gladeligen hoppar hon in i bilen numera, till mattes förtjusning:)

Första äventyret - skolavslutning!

Vilket radar par!
Första äventyret efter att ha acklimatiserat sig i lägenheten var skolavslutning på Kastalskolan den 16 juni. Inga problem över huvud taget trots allt ståhej runt i kring. Det gjorde att vi kunde ge oss ut på nya äventyr. Chili är en mycket trygg och självständig liten dam.


Den 12 juni 2006 hämtade jag denna bedårande lilla valp i Krok hos Kristina Ehd, Zettertjärns kennel.