torsdag, juni 28, 2007

Midsommar i Skirebo!

Skirebo ligger några mil utanför Jönköping och där har husse Olof sin syster, Jenny med sambo Rickard och hunden Rapp. Midsommar afton blev en regnig tillställning men det gjorde inte så mycket för den inglasade verandan var räddningen. Dagarna efter midsommar afton var underbara. Chili höll igång från morgon till kväll och kunde springa fritt inne på gården. Ja det var som ett litet paradis för både hund och matte.Lugna dagar med god mat, läs stunder på verandan och en och annan promenad.
Jenny hade en liten hudsulky som vi absolut ville prova på Chili. Hon fattade galoppen med en gång och det verkade som hon hade riktigt roligt. Först fick hon gå och dra sulkyn för att vänja sig men sen fick hon i nerförsbacke dra Jenny.
Tjohoo vad det går!!!


STORT TACK Jenny, Rickard och Rapp för underbara dagar!!!

söndag, juni 03, 2007

Nationaldagen 6 juni -07

Sveriges nationaldag 6 juni 2007 firade vi uppåt Snasahögarna. Det kändes riktigt overkligt att packa ihop skidor och pjäxor mitt i högsommar värmen och sätta sig i bilen och åka mot Storulvån. När vi klev ur bilen förstod vi fortfarande inte hur det skulle vara möjligt att åka skidor. Men husses kusin Tomas visste var snön fanns och den bar oss några kilometer upp i dalgången mellan snasahögarna. Chili fick naturligtvis ett bra träningspass då hon fick dra husse Olof både upp och ner. Lycklig hund när dragselen kommer på :)En välförkänd fika paus i det gröna med vacker utsikt. Med på utflykten var Tomas och hans fru Pernilla och dottern Vera. Vi sjöng nationalsången och kom överrens om att i en bättre miljö kan den inte sjungas i "Du gamla du fria du fjällhöga nord, du tysta du glädjerika sköna..." Ja det var ju så att man rös för att det stämde in så bra
Sen bar det ner i full fart. Fortast gick det naturligtvis för ekipaget Chili med husse på släp. Sen var det en mycket trött hund som gladeligen hoppade in i bilen och somnade på momangen.