tisdag, mars 20, 2007

Första Löpet!

Ja, nu har det då hänt. Lillan har sin första menstruation. Jag upptäckte det i morse så det måste ha börjat i går eller i natt. Än märks inte så mycket så vi får väl se hur det kommer att påverka Chili och/eller omgivningen. Jag hoppas innerligt på att jag har fått en tjej som gör rent efter sig, och inte en snuskmumrik.

Det spännande med det hela är att vi får besök av husses syster Jenny under påsken, och då har ju hon sin hanhund "Rapp" med sig. Det kan ju bli ett äventyr det om löpningen håller i sig. Den som väntar får se...

måndag, mars 12, 2007

Lite bilder från vårt sportlov!

En underbar dag på Åresjön! Första skidturen 2007 :)


En inte alltför ovanlig syn när det gäller denna hund!

Första jaktträningen!

Cilis första jaktträningen var en kurs för unghundar som NNFK ordnade uppe i Rörvattnet 10-11 mars.
Men vi tjuvstartade redan på fredagen den 9 mars hos Chilis uppfödare Kina. Dessutom är det roligt att hälsa på hos Kina och alla Gordonsetter hundar på Zettertjärns Kennel. Det var ju där Chili såg sitt första ljus 4 april -06.
Efter lite fika och en rejäl uppläxning av en av Kinas tikar (som helt enkelt inte stod ut med Chilis leklust) var det dags att få se om Chili hade någon talang som fågelhund. Kina la ut några duvor på ängen och Chili fattade efter ett tag och stog riktigt fint för duvorna. Riktigt kul:)

Efter som matte Marika inte kan gå på några fjällturer än efter knäproblemen så fick vi låna med kompisen Britta som hundförare. Vi är så glada att Britta kunde och ville följa med så att kursen blev av för Chilis del.
Lördag morgon var det samling i Rörvattnet och det var 18 ekipage. 18 förväntansfulla unghundar och medföljande hussar och mattar. Det var så spännande när de gav sig iväg upp på fjället. Kvar stod Marika och undrade om Chili skulle förstå vad allt gick ut på eller ej.
Första släppet hade Chili inte fattat alls vad det hla gick ut på utan sprang mest runt och lekte. Men redan andra släppet blev hon nyfiken på vad som kunde finnas där i snön och började söka precis som hon skulle. Dock hittade hon ingen ripa men utvecklade sitt sök bra tyckte både Britta och instruktören Conny.

Andra dagen gick ännu bättre och hon började söka riktigt bra och fick nästan vittring på sin första ripa men den lyfte och flög iväg. Det ska bli jätte roligt att fortsätta träningen och vi ska från och med nu lägga ner mer tid på lydnad och träna betydligt mer nu när jag kan gå ordentligt igen. Helgens kurs gav nog både Chili och matte motivation:)

torsdag, mars 08, 2007

Länge sen sist!

Ja det har gått nästan ett halvår sen senast. Första snön hette inlägget då. Chili har blivit stor och det är bara en månad kvar till 1 års dagen. Snö är inte längre någon nyhet men det är fortfarande lika roligt. Bilden ovan är från Björkholmen där vi firade jul. Jag tyckte att det var kul att ta en bild med Chili i famnen för det finns ju en sådan bild från vår första vecka tillsammans. Den finns ju dessutom med på bloggen så att man kan jämföra.
Det kommer mera... :)