tisdag, september 26, 2006

Valpkurs!


Nu närmar Chili sig halvåret. Hon väger 13,5 kg och är 55 cm hög. 4 oktober blir det halvårs kalas. Det är ett mer stillsamt liv nu när matte är halt. Men det fungerar bra tycker både matte och valp.

Hon har matvägrat i några veckor så jag får använda fantasin för att hon ska få i sig mat över huvudtaget. Men hon går ju fortfarande upp i vikt så det är väl inte så farligt.

Valpkursen som är en höjdpunkt på veckans schema. Vi har fått hjälp av Gunilla (Gunilla och Chili tränar följsamhet på bilden) och Lina eftersom jag inte kan föra Chili i aktiviteterna. Det har gått jätte bra och visst gör Chili framsteg. Första gången var det noll koncentration. Intresset fanns bara för de andra valparna och hon var hel vild. Redan andra gången gick det bättre. Det märks att det är jobbigt med alla lekar och övningar samt att vara bland andra hundar för när vi kommer hem från valpkursen så är hon helt slut.

tisdag, september 05, 2006

She(li) is back!!!


Sedan i torsdags kväll har Chili varit i Krok hos sin uppfödare som även har hund pensioinat. Det blev ett kärt återseende igår kväll när vi hämtade henne och fick komma med till Åre. Efter lite mat och en rejäl dusch somnade hon. Måste vara mycket trött efter roliga dagar med de andra hundarna. Skvätte lite på golvet både igår kväll och i morse vilket kanske är hennes sätt att tala om att "lämna inte bort mig igen snälla ni!"

Denna vecka får hon vara med Olof på jobbet eller i bilen för jag klarar inte av att promenera med henne ännu, efter knäoperationen förra veckan. Hoppas att det går lika bra som tidigare.

Det är nog ändå matte som tycker att det här är jobbigast. Jag saknar promenaderna och leken med Chili. Kontakten blir så mycket bättre då.
Nybadad Chili!!!